Hăinuțe pentru copii, naturale, organice și foarte colorate. Fabricate în România

Cum se îngijește lâna

Cum se îngijește lâna

Aerisire

Lâna, datorită structurii fibrei, are proprietăți de auto-curățare naturale. Prin urmare, nu este recomandat și nu trebuie să spălați des lâna. Adesea, expunerea pieselor vestimentare din lână la aer, peste noapte pe balcon sau în baie - în timp ce faceți duș, este suficientă pentru a le împrospăta. O altă variantă este pulverizarea hainelor de lână cu apă și apoi lăsarea lor la uscat, la aer.

Este important să permiteți o perioadă de 24h între purtări. În acest timp, lână are timp să treacă prin procesele ei naturale de auto-curățare, își recapătă abilitățile de a absorbi apa și își revine la forma originală.
 

Periere

Murdăria ușoară poate fi îndepărtată și prin scuturare sau periere cu o perie moale pentru haine. Dacă hainele au fost murdărite, se lasă murdăria să se usuce, apoi se periază ușor până ce aceasta cade de pe material.
 

Eliminarea scamelor

Când lâna este toarsă, fibrele pot avea lungimi diferite. Fibrele scurte au tendința să iasă la suprafață în zonele în care există frecare. Scamele apărute se pot elimina cu ușurință folosind, cu grijă și delicatețe, un pieptene pentru scame sau un aparat de ras. Nu se insistă prea mult într-o singură zonă, există riscul de a crea mai multe scame sau chiar de a deteriora materialul. Evitați folosirea unei role pentru păr / scame - partea lipicioasă poate trage în sus mai multe fibre și poate provoca mai multe scame.
 

Scoaterea petelor

În cazul în care hainele se pătează, se recomandă aplicarea imediată a soluțiilor corespunzătoare petelor, apoi se lasă la uscat. Astfel se evită spălarea întregului material.

Spălare

 

! Folosiți doar detergenți speciali pentru lână !


La prima spălare, este ideal ca hainele din lână să fie spălate cu alte haine de aceeași culoare. Pigmenții certificați care se folosesc la vopsirea ecologică tind să iasă mai repede din țesătură decât cei sintetici.

Este important ca rufele umede să nu stea mult timp în tamburul de spălat șinu fie înmuiate mult timp în apăeste foarte probabil să înceapă să piardă/ să curgă culorile. Prin urmare, nu lăsați hainele în mașină după ce au fost spălate.

Spălarea manuală este metoda cea mai prietenoasă pentru lână.
Se dizolvă o cantitate mică de detergent de lână în apă rece sau de 30 grade Celsius, într-un lighean / o chiuvetă. Articolele vestimentare se înmoaie rapid și apoi se spală ușor prin apăsare – nu prin frecare, pentru că se vor scămoșa. Apoi se clătesc delicat, folosind apă de aceeași temperatură. Pentru a scoate apa din exces materialele se vor pune pe un prosop, se rulează împreună și se strâng, apoi hainele se pun la uscat pe un prosop uscat.

Lânii nu-i plac temperaturile ridicate sau fluctuațiile puternice de temperatură
La temperature ridicate, fibrele de lână se comprimă și se strâng, iar materialele vestimentare se strâmtează.
Temperatura apei trebuie să fie aceeași atât la spălare cât și la clătire. De aceea, recomandăm spălarea cu apă rece, altfel diferența dintre cele 30 de grade de la spălare și apa rece de clătire – inclusiv cea a mașinii de spălat, poate fi prea mare.
 

Spălarea la mașina de spălat

În caz de murdărie puternică, hainele pot fi spălate folosind programul special de lână al mașinii de spălat rufe sau programul de spălare manuală, cu apă rece sau maxim 30 grade Celsius și cu numărul de rotații la minim. Se recomandă spălarea cât mai rară și doar în cazul în care materialul a fost murdărit complet. Se folosește doar detergent special pentru lână. Trebuie să existe suficient spațiu în tambur, cel mai bine este ca mașina de spălat nu fie prea plină.
 

Tratamente de regenerarea / balsam cu lanolină

Este indicat ca lână să primească un tratament de regenerare cu lanolină din când în când pentru a-și păstra proprietățile. Există produse special destinate pentru a reface protecția naturală hidrolipidică a fibrelor de lână.
 

Uscarea

 

Nu se recomandă utilizarea uscătoarelor de rufe sau uscarea pe calorifer.

Fibrele de lână sunt mai sensibile în stare umedă decât în cea uscată. De aceea este recomandat ca materialele să se usuce la orizontală, la aer, întinse pe un suport de uscare sau pe un prosop. Pe măsură ce umezeala este absorbită, prosopul se schimbă cu un unul nou. Hainele nu se usucă pe umeraș pentru a nu se deforma.
Vă recomandăm să vă asigurați ca hainele să fie complet uscate înainte de a le strânge și depozita.
 

Depozitarea

Deoarece lâna este o fibră proteică, moliile sunt atrase de ea și vă pot distruge hainele. Petele de mâncare și uleiurile corporale atrag și mai mult moliile, prin urmare, asigurați-vă că hainele din lână sunt curate și uscate înainte de a le împacheta. Recomandăm depozitarea lor alături de flori de lavandă, lemn de cedru sau alte soluții împotriva moliilor.

Când vă puneți hainele de lână deoparte pentru vară/iarnă, asigurați-vă că le depozitați într-un material natural care le permite să respire. Se evită pungile de plastic, deoarece pot atrage umezeala, pot genera încărcare statică sau pot chiar decolora hainele.
 
Categorii

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!