Hăinuțe pentru copii, naturale, organice și foarte colorate. Fabricate în România

Ce înseamnă sustenabilitatea pentru Ladica?

Ce înseamnă sustenabilitatea pentru Ladica?
Îndeplinim nevoile generațiilor actuale fără a compromite nevoile generațiilor viitoare, asigurând în același timp un echilibru între creșterea economică, îngrijirea mediului și bunăstarea socială.

Investesc în viitor, în producțiile și în comunitățile locale artizanale, iubesc natura și am grijă să nu o poluez cu hăinuțele create de mine. Îmi pasă de noi, de voi și îmi doresc ca toți copiii să crească într-un mediu curat, să aleagă puțin, dar bun și sănătos.
– Cristina, fondatoarea Ladica

Folosim doar materiale naturale, ecologice și certificate

Alegem numai materiale naturale și organice, perfecte pentru pielea fină a bebelușilor și copiilor. Folosim lână merinos organică, mătase, bumbac organic, lână fiartă, in și altele. Inclusiv etichetele și ața cu care coasem sunt din bumbac, iar nasturii sunt din lemn sau cocos.

Respectăm principiile Slow-Fashion

Și producem fix cât avem nevoie, la noi în atelier. Ideea unui stoc generos poate suna bine, însă noi alegem să producem doar cele necesare: un produs pentru tipar și prezentare, câteva piese pentru când participăm la evenimentele locale, apoi replicăm modelul la comandă. - Reduce

Punem accent pe durabilitate și funcționalitate

Produsele Ladica pot fi purtate mai multe sezoane și punem preț pe durabilitate, funcționalitate și calitate. De aceea, am ales materiale plăcute la atingere și rezistente și avem croieli lejere ce le permit copiilor să se joace liberi și să crească fără să fie stânjeniți. În plus, hăinuțele Ladica sunt diverse și colorate, ca sufletele copiilor, iar bucuria lor de a purta același articol de mai multe ori, mai multe sezoane sau chiar ani la rând, înseamnă că reușim să ocrotim natura. - Reuse

Producem piese utilizând materiale locale cu istorie

Din când în când, avem norocul de a găsi piese vechi, ștergare, brâuri, fețe de masă sau alte obiecte cu motive tradiționale, lucrate manual și pline de frumusețe. Bumbacul lor este bătrân, dar salvez motivele și mici bucăți cu cusături pe care le incorporez în hăinuțe noi, producând piese unice.
- Cristina, fondatoarea Ladica - Recycle
 

Recomandăm donarea hainelor care rămân mici

Datorită tiparului unic pe care îl folosim, creațiile Ladica vă sunt alături mai multe sezoane, iar noi le croim special ca să fie purtate mai mulți ani. Atunci când cel mic crește mai mult iar hainele nu îi mai vin bine, recomandăm donarea lor. Puteți întreba între prieteni dacă există doritori sau există numeroase centre în toată țara unde le puteți lăsa. Avem încredere în durabilitatea pieselor noastre și le dorim să aibă o viață lungă, trecând pe la mai mulți prieteni de joacă. - Recycle

Colaborăm cu producători locali

Bumbacul organic, muselina, borangicul și inul sunt create, țesute și finisate în România de către DeFlorian, o marcă autentică românească și unul dintre cei mai dragi și importanți colaboratori locali. Lâna o primim din Europa, stofa Harris Tweed® provine din Scoția, iar piesele artizanale tricotate/croșetate manual în România folosesc fir de lână merinos produs în Transilvania.
 

Celebrăm natura prin tehnica ecoprint

Pentru că iubim natura, am găsit o metodă de a o încorpora și mai mult în creațiile Ladica, dezvoltând chiar și o linie pentru adulți. Vopsesc, pictez, imprim și creez haine unice cu ajutorul plantelor, chiar și cu florile din grădină sau cu frunzele copacilor din jurul casei – Cristina, fondatoarea Ladica.

Reducem consumul de curent și de apă

O excursie la mașina de spălat, deși este necesară, poate să expună hainele la un mediu solicitant, în special la temperaturi mari. Pentru toate produsele Ladica, recomandăm spălarea la temperaturi mai mici, reducând astfel consumul de curent dar și uzura hainelor. În plus, în cazul hainelor de lână – care are proprietăți de auto-curățare, este suficientă aerisirea lor, spălarea fiind recomandată rar sau în cazul în care sunt foarte murdare.

Oferim mici reparații și lucrări de mentenanță

Cei mici pot avea parte de tot felul de pățanii în aventurile lor. Așa că micile zgaibe, găuri, ciupituri se poartă, de regulă, ca pe un semn de mare reușită. Dacă sunteți de părere că zgaiba e prea mare și sunteți tentați să înlocuiți piesa vestimentară, noi vă încurajăm să trimiteți hainele Ladica înapoi în atelierul nostru, pentru a le coase noi cotiere sau petice colorate.
De altfel, majoritatea hainelor noastre au atașat, în interior, o bucată din materialul de bază pentru mici reparații acasă.

Folosim ambalaje biodegradabile

La fiecare comandă ne place să lăsăm o surpriză frumoasă. Când deschizi coletul – din carton, ambalajele colorate din materiale biodegradabile par să te anunțe că începe o poveste. Apoi descoperi florile mici de lavandă, pline de parfum, ce îți răsfață simțurile și te invită să te bucuri de creațiile Ladica, pline de natură.
 
Categorii

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!